113: Google en Microsoft hebben al een Growth Mindset Culture. Saskia Verhaeren laat zien waarom.

Microsoft en Google weten al jaren van het belang van een Growth Mindset Culture. Nu zijn er steeds meer bedrijven die dit overnemen.Een groeimindset is namelijk hét fundament van ontwikkeling en succes.

Maar hoe pas je dit toe in jouw organisatie?

Neurowetenschappers zijn het erover eens dat menselijke capaciteiten gevormd worden door een wisselwerking tussen nature & nurture (aanleg & opvoeding, leef-omgeving). Door de neuroplasticiteit van je hersenen is verandering mogelijk. Je moet wel weten hoe je de mindset shift kunt maken van een fixed naar een growth mindset

Saskia Verhaeren heeft als leerkracht, mentor en trainer jarenlang kennis gedeeld, mensen gemotiveerd om te leren en/of gestimuleerd tot persoonlijke groei. Zij heeft zich gespecialiseerd in de Growth Mindset-theorie van prof. Carol Dweck. Saskia voegt daar een dimensie aan toe doordat ze zich verdiept heeft in de werking van de hersenen.Met haar onderneming, Groeibrein, deelt ze kennis en reikt ze praktische tools aan. Hierin zijn de growth mindset, het toepassen van neurowetenschappelijke kennis én het vitale brein de kern.

Daarbij besteedt ze ook speciale aandacht aan ons sociale breinsysteem en onze sociale behoeften die van invloed zijn op ons gedrag, onze relaties en de manier waarop we samenwerken. Zij gebruikt een variatie aan breinvriendelijke, interactievewerkvormen om individuen en teams te helpen ontwikkelen en stimuleren tot groei.

Daar gaan haar ogen van sprankelen!

Groeibrein.nl
Linkedin: Alex